PRETURI CONSTRUCTII CASE
Custom Search

CATEVA SFATURI UTILE

INAINTE DE A INCEPE SA CONSTRUITI O CASA

1. NU NEGOCIATI PRETUL DE CONSTRUCTIE AL CASEI LA METRU PATRAT !!!

Niciodata nu negociati pretul de constructie la metrul patrat pentru ca iesiti in pierdere. In totdeauna cereti constructorului sa va prezinte un deviz analitic detaliat, pe care sa-l analizati temeinic inainte de a semna contractul de executie.

Exemplu: vreti sa construiti o casa Parter, care are o suprafata de 75 mp iar daca acceptati intelegere cu constructorul la metrul patrat construit, acesta va spune imediat: 1 mp costa 300 Euro cu TVA inclus , deci aveti 75 mpx300 euro = 22500 Euro. In cazul in care vreti sa dublati suprafata utila a casei prin construirea unei mansarde, atunci veti avea 75 mp x 2 = 150 mp, iar constructorul va spune : pai 150 mp x 300 euro/mp = 45.000 Euro !!

Si v-ati ars daca ati semnat contract asa ! Pentru ca metrul patrat la parter in cazul in care faceti casa numai cu parter, poate sa coste intr-adevar 300 euro/mp cu tot cu TVA, dar in varianta a doua, cand casa are si mansarda, costul metrului patrat de la mansarda este cel putin cu 40% mai redus decat metrul patrat de la parter din cauza ca fundatia este una singura si reduce costul (si nu numai fundatia, ci si zidaria pe conturul mansardei care nu va fi la fel de inalta cum este la parter ci doar la jumatate, trotuarul care nu se va face decat o singura data, centrala termica este tot una singura si deserveste ambele nivele, instalatiile exterioare si altele).

De aceea , vom prezenta separat , pentru fiecare model de casa, varianta numai cu parter si apoi varianta cu mansarda precum si devizele analitice cu preturile la zi, apoi vom face o analiza pentru a pune in evidenta cat costa un metru patrat construit la parter si un metru patrat construit in cazul unei case Parter + Mansarda.

2. CASELE DIN CARAMIDA GVP (DE SOCERAM, SAU BRICKSTON) TREBUIE SA FIE MAI IEFTINE CEL PUTIN CU 10-15% DECAT CASELE DIN BCA !!!

Nu o sa credeti poate, dar asa este ! Nu demult s-a difuzat si la radio un spot publicitar prin care se recomanda construirea caselor din caramida la acelasi pret cu casele din BCA. In realitate , casa de caramida GVP este mai ieftina decat casa construita din BCA cel putin cu 10-15%. Mergeti la un furnizor de materiale de constructii si verificati preturile si veti vedea ca BCA-ul s-a scumpit iar caramida GVP fie ea fabricata in tara noastra sau adusa de afara s-a ieftinit, asa incat in momentul de fata caramida GVP este mai ieftina cu circa 24%. In aceste conditii, diferenta de pret se va regasi in pretul casei dvs. sau cel putin asa ar trebui sa fie. Daca nu se simte este tot din cauza anumitor constructori care vor sa se imbogateasca cu orice pret. De aceea recomandarea noastra este sa cereti deviz analitic desfasurat si complet pe care sa-l analizati atent si abia apoi sa semnati contractul de executie. In nici un caz sa nu faceti intelegere la metrul patrat ca va luati teapa !

Pana acum constructorul spunea asa: varianta mai ieftina , cu BCA, costa in jur de 300 euro/mp, insa daca dvs doriti o casa mai trainica si mai rezistenta (si aici lauda din plin avantajele casei cu zidarie din caramida GVP...) atunci e ceva mai scump, ajunge la 350 euro/mp !!! Fals! In mod normal casa din caramida GVP trebuie sa fie mai ieftina pentru ca materia prima (caramida) este mai ieftina decat BCA-ul. Insa asta este o modalitate de a insela clientul, care impreuna cu cea de la punctul nr. 1 poate aduce constructorului un castig imediat si fabulos de cel putin 40% ! Adica platiti 40% in plus pentru casa dvs, doar pentru ca nu ati cerut un deviz oferta inainte si nu l-ati analizat cu atentie.


Continuare sfaturi >>>

MENIU
PAG.PRINCIPALA
MODEL PROIECT
SFATURI UTILE
PRETURI CONSTRUCTII
PRET MANOPERA
PRET Euro/mp
HARTA SITE
CONTACT

Anunturi Google
PAG.PRINCIPALA : MODEL PROIECT : SFATURI UTILE : PRETURI CONSTRUCTII : PRET MANOPERA : PRET Euro/mp : HARTA SITE : CONTACT :